Neem contact op:  06-12384913

1. Cursus Fotografie BASISTECHNIEKEN - Hoe werkt je digitale camera?

Als je vanuit de volautomatische stand fotografeert, gaat de camera ervan uit dat degene die de foto maakt niet weet hoe hij/zij mooie foto’s kan maken. De foto is altijd het resultaat van een gemiddelde van wat de camera meet en instelt. Als je je camera handmatig instelt kun je veel mooiere foto's maken. Dat ga ik je laten zien in deze cursus! In deze cursus leer je welke instellingen je in welk situaties nodig hebt en hoe je ze gebruikt. We gaan er ook direct mee aan de slag, zodat jij je camera leert kennen. We bespreken diafragma, sluitertijd, histogram, kleur, scherpstellen en flitslicht. Daarnaast krijg je elke les een oefening mee naar huis, zodat je er handigheid in krijgt. De groepen bestaan uit 5 a 6 deelnemers, zodat iedereen veel aandacht krijgt.

4 lessen van 19:30 - 21:30 uur 
Data:  do 12 september,  ma 23 september, do 3 oktober en ma 14 oktober 2019 (data kunnen nog gewijzigd worden)
Locatie: fotostudio Clicking Images Rosmalen. Gratis parkeren!
Voor wie: beginners met spiegelreflexcamera, systeemcamera, uitgebreide zoomcamera 
Lesgeld*: € 165,00 inclusief lesmateriaal en lekkere koffie of thee en lekkers bij de koffie.
* prijs bij factuur op bedrijfsnaam is € 165,00 ex BTW

2. VERVOLGCURSUS Fotografie in studio

Met deze cursus ga je echt mooie foto's maken. Je hebt de basiscursus gedaan en je hebt de smaak te pakken. Je wilt meer leren! In deze cursus ga je je kennis uitbreiden over licht, zwart-wit, kleur, filtergebruik, portretfotografie en productfotografie. Daarnaast ga je automatisch de basistechnieken opfrissen en toepassen, want deze zijn vaak alweer wat weggezakt, terwijl je die overal voor nodig hebt. Elke les krijg je een opdracht mee naar huis. Je gaat nu niet alleen oefenen, maar ook mooie foto's maken!  

3 a 4 lessen op de woensdagavond van 19:30 - 21:30 uur.
22 mei  LICHT en PRODUCT
12 juni  ZWART-WIT of KLEUR
26 juni  LICHT en PORTRET
3 juli COMPOSITIE en STILLEVEN

Locatie: Fotostudio Clicking Images Rosmalen. Gratis parkeren!
Voor wie: deelnemers zijn bekend met de basistechnieken
Lesgeld*: € 50,00 per persoon per les of  € 165,00 voor 4 lessen inclusief lesmateriaal en lekkere koffie of thee.
* prijs bij factuur op bedrijfsnaam is € 165,00 ex btw.

3. Workshop fotograferen met je SMARTPHONE

Maak jij ook zoveel foto's met je smartphone? En zou je mooiere foto's willen maken, die je bijvoorbeeld met Instagram wilt delen? Met goed kijken kom je een heel eind, maar er zijn veel meer instellingen mogelijk dan de meeste mensen weten. In deze workshop fotograferen met je smartphone vertel ik je wat je kunt doen om mooiere foto's met je telefooncamera te maken, met tips en tricks over licht, kwaliteit, compositie, scherpstellen, lichtmeten, etc.

Data: 1 les van 19:00 - 21:00 uur op woensdagavond 6 februari of 13 februari of 15 mei 2019
         
1 les 9:30 - 11:30/12:00 uur op dinsdagochtend 23 april of op vrijdagochtend 3 mei 2019 (jongeren die liever overdag komen, € 15,00 pp)
Locatie: fotostudio Clicking Images Rosmalen (gratis parkeren)
Voor wie: iedereen met een smartphone, model en type maakt niet uit.
Lesgeld*: € 25,00 per persoon inclusief lekkere koffie of thee.
* prijs bij factuur op bedrijfsnaam is € 39,00 ex btw. 

4. Workshops fotografie op locatie:
Straatfotografie, portretfotografie, natuurfotografie of avondfotografie

Loop jij er ook tegenaan dat je wel hebt geleerd hoe je je camera moet instellen, maar dat je op locatie niet meer precies weet hoe het ook alweer moet? Bij avondfotografie of natuurfotografie stel je je camera anders in dan bij straatfotografie of portretfotografie. Ook gebruik je verschillende apparatuur in de verschillende situaties.  In deze workshops leer je welke instellingen en apparatuur het beste resultaat geven.

Het zijn interactieve workshops, elk op een andere locatie. We beginnen elke workshop met de theorie onder genot van een kop koffie of thee. Daarna gaan we op pad om mooie foto’s te maken. Een leerzame, ontspannen ochtend of middag waarbij je met je hobby bezig bent onder begeleiding van een ervaringsdeskundige.  

Voor wie: deelnemers die bekend zijn met de basistechnieken
Data:
zaterdag 4 mei  9:00 - 12:00 uur  STRAATFOTOGRAFIE  (actie: € 30,00 pp incl koffie en bossche bol ivm 10-jarig bestaan fotostudio)
vrijdagmiddag 7 juni
13:30 – 16:30 uur PORTRETFOTOGRAFIE
vrijdagmiddag 27 september 13:30 - 16:30 uur NATUURFOTOGRAFIE
donderdagavond 21 november 19:00 - 22:00 uur AVONDFOTOGRAFIE (afh van het weer is alternatief 28 november)
Locatie: 's-Hertogenbosch of Rosmalen
Kosten: € 39,00 per persoon per workshop of € 150,00 per persoon voor 4 workshops.
Ook leuk om te doen met een groepje (vrienden of collega's): € 199,00 per groep per workshop.  

Alle genoemde prijzen zijn met factuur op bedrijfsnaam ex btw!


Dit schreef Ruud: "Beste Inge, Heel, heel erg bedankt voor de fijne basiscursus en vervolgcursus. Je hebt mij op een zeer professionele en prettige manier van een gewone thuis- en vakantiefotograaf op een niveau gebracht waarbij zowel ikzelf als anderen erg te spreken zijn over de creatieviteit en kwaliteit van de foto's die ik nu maak. Ik ben nu trots op de foto's die ik aan anderen kan laten zien en ik heb geweldig veel plezier en interesse in de diverse aspecten van de fotografie gekregen. Dankzij jouw vak-en materiaalkennis, de manier van kennis overdragen en de praktijkopdrachten heb ik enorm veel geleerd."

 

Inschrijven?

Schrijf u in via onderstaand formulier. Na onvangst van uw inschrijving, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw persoonlijke gegevens

Meer informatie?

Bel 06-12384913 of ga naar het contactformulier.