Full-time fotograaf 's-Hertogenbosch e.o. Gedreven, energiek, eerlijk, lief, spontaan, attent, (links)handig, regelneef en gezelligheidsmens, aandacht.

 

Inge van Olst

Hallo, ik ben Inge van Olst. 
Mensen die mij kennen zeggen dat ik een fotograaf ben in hart en nieren. Sinds ik me kan herinneren maak ik foto's. Ik zie altijd iets, waar ik de schoonheid van zie. Alledaagse dingen, gewone plekken of gezichten, die ik wil vastleggen. Ook als ik 'vrij' of met vakantie ben, ben ik met fotografie en mijn bedrijf bezig. Mijn twee lijfspreuken zijn 'iets gewoons kan iets heel bijzonders zijn' en 'je hoeft niet ver te gaan om iets moois te zien'. 

Workshops

In januari 2006 ben ik gestart met Clicking Images. Na 20 jaar in loondienst heb ik mijn betaalde baan verruild voor een opleiding aan de FotoVakschool. Ik begon als een van de eersten in Nederland met het geven van workshops en cursussen fotografie. Ik maakte het lesmateriaal zelf en bedacht nieuwe cursussen als andere fotografen en de volksuniversiteit hetzelfde gingen doen. Zonder dat ik er zelf erg in had, heb ik hierdoor een enorm groot netwerk opgebouwd, waaruit ik steeds meer fotoopdrachten kreeg en waaraan ik nog steeds leuke contacten heb overgehouden. Nu verzorg ik voornamelijk workshops op aanvraag voor ondernemers of groepen. Voor de workshops heb ik een webshop laten maken DeWorkshopStudio.

Fotografie

Sinds 2009 beschik ik over mijn eigen fotostudio in Rosmalen en kan ik voor jou zowel op locatie als in de fotostudio fotowerk verzorgen.

De ene dag ben ik op locatie bezig met een zakelijk portret voor een advertentie, de volgende dag maak ik in mijn fotostudio profielfoto's voor sociale media of een uitgebreide reportage voor een website. Of ben ik op pad met een styliste om mooi beeldmateriaal van producten voor een brochure te maken. De afwisseling hierin vind ik super leuk. Maar ook het totaalplaatje: als ik op locatie ben om alle medewerkers in beeld te brengen, kan ik meteen het interieur of bedrijfsproces meenemen.

Vertrouwen, ervaring en aandacht

Met jarenlange ervaring, kennis van licht en techniek, en oog voor detail, ga ik nog steeds voor de puurheid van de mensen. Iedereen is mooi op zijn eigen manier en ik leg dit graag vast. Ondanks dat portretfotografie waarbij mensen in de camera kijken, één van de moeilijkste takken van fotografie is, vind ik dat juist een uitdaging. Mensen zijn interessant, hoe ze doen, hoe ze zijn, hoe ze naar zichzelf kijken en hoe ze over zich zelf denken in deze huidige samenleving met sociale media, etc.

Mijn klanten zeggen dat ze bij mij tot rust komen en zichzelf kunnen zijn. Ik geef je alle aandacht die je nodig hebt en ik geef eerlijk advies, waardoor je vertrouwen in me kunt hebben. Dat is de basis van een mooie en goede foto.

Bijscholing

Na de FotoVakschool heb ik ook zelf diverse workshops fotografie bij bekende fotografen gevolgd: Govert de Roos (portretfotografie), Leo Veger (portretfotografie), Andrew Valkenburg - Koninklijke Academie Beeldende Kunsten (studiofotografie), Jan Vermeer (wildlifefotografie), Johan van der Wiele (nachtfotografie), LouLou Beavers (macrofotografie), Sonja van Driel (bruidsfotografie), Michiel Meijer (creatief flitsen).

Diverse cursussen: Filmen met je DSRL en filmbewerking - Het Beeldcentrum; filmcursussen - Verkadefabriek; Lichaamstaal - Voelstream; Introductie NLP - Martijn de Jong; Instroductie Enneagram Willem Jan van de Wetering; Gelaatkunde - Margot van de Plas.  
En diverse BOB masterclasses/lezingen van o.a. Jan van Setten, Jochem Kleijn, Victor Bonke, Richard de Hoop.


agfa en ABBA

 

Hoe het allemaal begon...

Op mijn 9e maakte ik de eerste foto's met de agfa camera van mijn vader. De camera die ik volgens mij later ook mee mocht nemen naar het concert van ABBA. Hoe gaaf was dat! In de 6e klas van de lagere school mocht ik mijn eerste afdrukken in een donkere kamer maken. 21..22..23..