Zakelijk redactioneel portret

 

Zakelijke dynamische portretfoto's om te gebruiken voor drukwerk zoals bij interviews in magazines, brochures, visitekaartjes, jaarverslagen, voor editorials en voor digitale media als websites, blogs, nieuwsbrieven of Facebook. Ze laten zien wie je bent en wat je doet.

Een zakelijk portret kan zowel in de studio als op een door jou gekozen locatie gemaakt worden. De sfeer en uitstraling past bij je bedrijf.


1 persoon

Prijs zakelijk redactioneel portret

Zakelijk portret = vanaf € 150,00*

 • voor onbeperkt gebruik in diverse media, digitaal en drukwerk.
 • fotoshoot is 45 min in de fotostudio
 • kleur achtergrond is in overleg
 • selectie wordt direct na fotoshoot samen in overleg gedaan
 • 2e en volgende uur = €150,00* of  €495,00 voor een halve dag voor uitgebreide shoot incl kledingwissel en verschillende achtergronden.

Geselecteerd fotobestand worden in lage en in hoge resolutie geleverd, die door opdrachtgever onbeperkt gebruikt mogen worden voor de diverse media (digitaal en drukwerk, zoals website, flyers, bij advertenties), rekening houdend met het auteursrecht.

Op locatie is het starttarief €245,00 voor het 1e uur.

Visagie (op aanvraag) €30,00 per persoon.

* Het tarief van € 150,00 bestaat uit € 85,00 voor 1 uur fotografie plus € 50,00 voor 1 uur professionele nabewerking.

2 a 3 personen - halve dag

Prijs zakelijk redactioneel portret | Uitgebreid 2 a 3 personen

Uitgebreide fotoshoot inclusief kledingwissel en verschillende achtergronden halve dag € 495,00.

 • foto's voor diverse media, digitaal of drukwerk
 • fotoshoot in de fotostudio of bij u op locatie
 • prijs is inclusief tijd voor professionele nabewerking
 • studio-opstelling op locatie €100,00 extra.

Geselecteerde fotobestanden worden geleverd in lage en in hoge resolutie, die onbeperkt door opdrachtgever gebruikt mogen worden voor diverse media, zoals website, flyers, facebook, twitter, blogs, brochures, bij advertenties in dag-/weekbladen of ander drukwerk), rekening houdend met de auteursrechten

* Alle tarieven zijn gebaseerd op €85,00 voor 1 uur fotografie plus €50,00 voor 1 uur professionele nabewerking, inclusief kosten apparatuur.

Groepsfoto

Prijs zakelijk redactioneel portret groepsfoto

Groepsfoto in de fotostudio tot 5 personen € 150,00
Groepsfoto op locatie € 245,00

 • voor onbeperkt gebruik in diverse media (digitaal en drukwerk)
 • selectie is samen in overleg direct na de fotoshoot
 • fotoshoot is 45 min.
 • 2e en volgende uur = €150,00, halve dag = €495.00.

Geselecteerd fotobestand worden in lage en in hoge resolutie geleverd, die door opdrachtgever onbeperkt gebruikt mogen worden voor de diverse media (digitaal en drukwerk, zoals website, flyers of bij een advertentie), rekening houdend met het auteursrecht.

Op locatie is het starttarief € 245,00 voor het 1e uur.
Visagie (op aanvraag) €30,00 per persoon.

* Het tarief van € 150,00 bestaat uit €85,00 voor 1 uur fotografie plus €50,00 voor 1 uur professionele nabewerking. 

Auteursrechten zijn en blijven van Inge van Olst, Clicking Images. Dit betekent dat de fotobestanden niet bewerkt mogen worden, niet zonder toestemming voor andere bedrijven gebruikt mogen worden en dat opdrachtgever verplicht is bij elke publicatie/drukwerk de naam van de fotograaf te vermelden.

Indien naamsvermelding ontbreekt, worden de gebruiksrechten nagecalculeerd op basis van plaatsingsgrootte en oplage-aantallen, zoals vermeld in 'Richtprijzen Nederlandse Vakfotografen'.


Branding | Bedrijfsreportages | Story telling van uw bedrijf

 

Story telling van uw bedrijf. Dit zijn verschillende foto's van het team, het bedrijfsproces, interieur, exterieur (detail- of overzichtsfoto's) om het bedrijf, de sfeer en de uitstraling in beeld te brengen. Foto's om te gebruiken voor websites, brochures, nieuwsbrieven, publicaties (persberichten). Met mooi professioneel beeldmateriaal maakt u verschil!


Prijzen - Branding | Bedrijfsreportage - Beeldverhalende foto's

Fotoreportage per uur: € 150,00
Fotoreportage halve dag: € 495,00
Fotoreportage hele dag: € 950,00

Op locatie geldt het starttarief van € 245,00 voor het 1e uur.

Prijzen zijn inclusief professionele nabewerking van de geselecteerde fotobestanden (In elk uurtarief is 1 uur fotoshoot a € 85,00 plus 1 uur professionele nabewerking a € 65,00 opgenomen.)

Fotobestanden worden in lage en in middelhoge resolutie geleverd om te gebruiken voor digitale sociale media zoals website, omslagfoto facebook of nieuwsbrief en voor drukwerk zoals flyers, magazines, brochures, advertentie week-/dagbladen.

.

Gebruiksrechten en auteursrechten

De geselecteerde fotobestanden worden in lage en middelhoge resolutie geleverd om te gebruiken voor digitale sociale media zoals website, nieuwsbrief en voor drukwerk van brochures, flyers, magazins, etc. Opdrachtgever ontvangt het onbeperkte gebruiksrecht, rekening houdend met de auteursrechten van de fotograaf en de portretrechten van de mensen die op de foto's staan.

Indien van toepassing worden in het kader van portretrecht overeenkomsten opgesteld, waarop geportretteerden toestemming verlenen aan opdrachtgever en fotograaf om de foto's zonder kosten te gebruiken. Auteursrechten zijn en blijven van Inge van Olst, Clicking Images. Dit betekent dat de fotobestanden niet bewerkt mogen worden, niet voor andere bedrijven gebruikt mogen worden en dat opdrachtgever verplicht is om bij elke publicatie de naam van de fotograaf te vermelden. Indien naamsvermelding ontbreekt, worden de gebruiksrechten alsnog op basis van oplage-aantallen en plaatsingsgrootte nagefactureerd volgens de 'richtprijzen van de Nederlandse Vakfotografen'.


Product design fotografie

 

Foto's van uw bijzondere design producten gefotografeerd in een mooie setting.


Prijzen - Product design fotografie

De prijs voor een product design foto is altijd maatwerk. Het type product, de locatie waar de foto gemaakt wordt en het doel waarvoor de foto gebruikt gaat worden, bepalen hoeveel tijd voor een fotoshoot nodig is.

Voor het fotograferen van grote bewerkelijke producten op locatie ga ik uit van een uurtarief. Dit omdat het 1 a 2 uur of soms wel meer tijd vergt om deze bewerkelijke producten samen met een styliste/grafisch vormgever te stylen en te fotograferen.

De geselecteerde en geleverde fotobestanden mogen gebruikt worden voor diverse media zoals website en drukwerk. Fotobestanden worden in lage en in hoge resolutie geleverd, die door opdrachtgever onbeperkt gebruikt mogen worden, rekening houdend met de auteursrechten van de fotograaf.

Tarief = € 150,00 per uur (incl uitwerktijd)*

Starttarief op locatie is € 245,00 (vanaf 3 foto's).

Voor het fotograferen van bewerkelijke producten in de fotostudio ga ik uit van een prijs per bestand: 1e fotobestand € 95,00. 2e en volgende fotobestanden € 50,00.
Foto's van niet bewerkelijke producten in de studio: 1e fotobestand € 75,00 en 2e en volgende foto's € 35,00.

*Alle prijzen op deze website zijn gebaseerd op een uurtarief van € 50,00.

Auteursrechten

De auteursrechten zijn en blijven van Inge van Olst, Clicking Images, dus geleverde fotobestanden mogen na levering niet bewerkt worden en bij iedere publicatie in printvorm (drukwerk) is vermelding van de naam van de fotograaf verplicht! Dit kan in de colofon, onder de foto of bij de tekst. Indien naamsvermelding van de fotograaf bij drukwerk ontbreekt, worden kosten alsnog nagefactureerd op basis van oplage-aantallen en plaatsingsgrootte zoals vermeld in de 'richtprijzen van de Nederlandse Vakfotografen'.

Het gebruiksrecht wordt altijd verleend aan de opdrachtgever die ervoor betaald heeft en mag niet worden doorgegeven aan derden! Gebruik voor en door derden is enkel toegestaan, mits hiervoor de juiste vergoeding is betaald.


Profielfoto's LinkedIN en andere Sociale Media

 

Op een mooie profielfoto laat je zien wie je bent. Voor elke profielfoto heb ik aandacht voor jou, je houding, uitstraling en kleding. De achtergrond wordt daarop aangepast.

De medewerkers worden betrokken bij de selectie van hun foto en ze mogen hun eigen foto gebruiken voor hun eigen sociale media. In overleg wordt de uitsnede gekozen: head-shot, borstbeeld of half-totaal.


Prijzen - Profielfoto's Sociale Media

Een profielfoto voor LinkedIn en andere sociale media = € 95,00
2e en volgende persoon = € 50,00.

Op locatie gelden de volgende voorwaarden:

 • studio-opstelling met witte achtergrond = € 100,00
 • minimale start tarief is € 245,00 exclusief studio-opstelling
 • maximale tarief voor een halve dag (4 uur) = € 495,00, uitgaande van fotograferen en uitwerken voor 16 personen
 • boven 16 pers binnen de 4 uur wordt extra uitwerktijd in rekening gebracht a €10 pp
 • als de reportage op locatie langer duurt dan 4 uur, dan wordt voor het 5e en volgende uur € 125 per uur in rekening gebracht.

Rekenvoorbeelden op locatie zonder studio-opstelling:
3 personen = €245,00 (starttarief)
8 personen = €95,00 + 7x€50,00 € 445,00
9 - 16 personen binnen een halve dag = € 495,00
22 personen binnen een halve dag = € 495,00 + 6x€10,00
17+ personen langer dan een halve dag = € 495,00 + € 125,00 voor 5e en volgende uur

Profielfotodag

Op een profielfotodag in de fotostudio is de lichtopstelling en achtergrond enkel voor profielfoto's opgesteld. Omdat de fotoshoots op die dag achter elkaar gepland kunnen worden, betaalt u € 75,00 ipv € 95,00 en ontvangt u € 20,00 korting!

 • fotoshoot van 20 min in de fotostudio
 • er worden een aantal foto's gemaakt waaruit je zelf de mooiste kiest
 • het fotobestand wordt in lage resolutie geleverd om te gebruiken voor LinkedIn, whats-app, facebook, twitter of andere digitale media.


Let op:
Wil je meer dan één of een aantal verschillende foto's laten maken die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken? Heb je meer tijd en rust nodig voor de fotoshoot (omdat je bijvoorbeeld niet graag op de foto gaat)? Geef dit dan aan. We plannen meer tijd in of plannen de fotoshoot op een andere dag.


Eventfotografie - reportage van uw bedrijfsfeest, evenement, symposium of klantendag.


Reportage, sfeerimpressie, verslaglegging van het evenement of van de dag. Prijs gaat per uur, per halve dag of per dag.


Eventfotografie

Eventfotografie - reportage van uw evenement, symposium, klantendag, bedrijfsfeest, etc.

Tarief = € 150,00 per uur (€ 85,00 fotoshoot 1 uur + € 65,00 nabewerking 1 uur)

 • Halve dag € 550,00
 • Hele dag € 950,00

Op locatie is het starttarief € 245,00.
Genoemde prijzen zijn inclusief professionele nabewerking van alle geselecteerde bestanden.

Alle geselecteerde fotobestanden worden in lage en middelhoge resolutie geleverd en mogen onbeperkt gebruikt worden voor digitale sociale media (zoals website, digitale nieuwsbrieven, intranet, twitter, blogs, etc) en drukwerk (fotoprints, fotoboeken tot A5), rekening houdend met het portretrecht van de mensen die op de foto's staan en de auteursrechten van de fotograaf.

Alle genoemde prijzen zijn gebaseerd op een uurtarief van € 50,00.

Auteursrechten

Auteursrechten

De auteursrechten zijn en blijven van Inge van Olst, Clicking Images, dus geleverde fotobestanden mogen na levering niet bewerkt worden en bij iedere publicatie in printvorm (drukwerk) is vermelding van de naam van de fotograaf verplicht!

Het gebruiksrecht wordt altijd verleend aan de opdrachtgever die ervoor betaald heeft en mag niet worden doorgegeven aan derden! Gebruik voor en door derden is toegestaan, mits hiervoor de juiste vergoeding is betaald.


Particulier Portret


De meeste mensen willen zichzelf alleen maar lachend op de foto terugzien. Ik vind foto's boeiender als er een oprechte uitdrukking is te zien, waarvan vrienden of familie zeggen 'zo is hij' of 'zo kijkt zij altijd'. Die uitdrukking komt vanzelf als je je op je gemak voelt. Daarvoor neem ik de tijd.

Op al mijn foto's (een enkele daargelaten) kijken de portretten in de lens. Hierdoor krijgt het model contact met de kijker. Ik probeer daarbij een bepaald gevoel naar boven te brengen, waardoor je aandachtiger naar de foto gaat kijken.

In de studio kunnen we verschillende achtergronden gebruiken. Door een egale achtergrond komt de persoon los van de achtergrond, waardoor alle aandacht naar de persoon en de gezichtsuitdrukking gaat. Bij elke foto wordt aandacht besteed aan houding, kleding en kleur.


Prijzen Particulier Portret


1 persoon:

Profielfoto voor LinkedIn of sollicitatie € 95,00 (2e bestand € 35,00)
Fotoshoot 1 uur voor een paar foto's, zelfde achtergrond zonder kledingwissel = €150,00
Fotoshoot halve dag met kleding wissel, verschillende opstellingen en achtergronden, evt gedeelte op locatie = €495,00.

2 personen:

Profielfoto's voor linkedIn of sollicatie € 75,00 per persoon
Groepsfoto € 150,00
Fotoshoot 1,5 uur met verschillende opstellingen en/of achtergronden €295,00

2e en volgende persoon t.b.v. een serie* € 100,00 pp

3, 4 of 5 personen:

Groepsfoto €150,00
Uitgebreide fotoshoot met verschillende opstellingen
en/of achtergronden € 350,00 (2 uur)


6 of meer personen:

Groepsfoto € 175,00 op locatie
Uitgebreide fotoshoot met verschillende opstellingen en/of
achtergronden € 395,00 (2 uur)


Feestje:

Op locatie halve dag € 550,00 of hele dag € 950,00
Prijzen zijn inclusief professionele nabewerking, incl levering alle fotobestanden in middel hoge resolutie voor prints 13x18 cm.
Mooi fotoalbum 30x30 cm vanaf € 300,00

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op een uurtarief van € 50,00.

Levering en producten

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW
Genoemde prijzen zijn inclusief:

 • de tijd om de geselecteerde fotobestanden uit te werken.
 • gratis print op fotopapier in formaat 30x40cm t.w.v. € 25,00.
 • levering geselecteerde fotobestanden in lage resolutie 150 ppi voor gebruik op digitale sociale media en eventueel voor afdrukken op fotopapier in formaat tot 13x18cm.


Diverse fotoproducten leverbaar: foto op canvas, aluminium, ixxi, acryl, dibond, etc. Prijzen op aanvraag.

Foto's mogen niet verder bewerkt of uitgesneden worden.


Workshop Fotografie

Wilt u zelf het fotomateriaal voor uw bedrijf verzorgen, maar weet u niet hoe dit moet? Dan kunt u bij Clicking Images een workshop fotografie volgen.
Informatie hierover vindt u op tabblad workshops, fotografie, workshops fotografie voor bedrijven.


Alle genoemde prijzen zijn zonder btw. Clicking Images maakt gebruik van de nieuwe btw-vrijstelling in verband met de kleine ondernemersregeling 2020.

Reiskosten € 0,16/km. Indien de heen- of terugreis meer bedraagt dan 1 uur (retour minimaal twee uur), wordt een uur reistijd in rekening gebracht.

Op alle opdrachten zijn de voorwaarden van Clicking Images en de richtprijzen van de Nederlandse Vakfotografen van toepassing. Voorwaarden en condities van Clicking Images staan op deze website vermeld. Auteursrechten zijn en blijven van Inge van Olst, Clicking Images.

Vragen of meer informatie?